top of page
000_2844-min_edited_edited.jpg

 Klacht : Mijn vinger strekt moeizaam en springt plots recht

Dan heeft u mogelijk een

Trigger vinger

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Wat is een Trigger vinger

Een trigger finger (tendovaginitis stenosans) is het gevolg van een ontstekingsreactie van de buigpees of de koker waar deze pees doorheen glijdt (peesschede). Door de ontsteking ontstaat er een verdikking in de pees en kan deze niet meer soepel door de peesschede glijden. De verdikking ontstaat meestal tussen het eerste gewricht van de vinger en de handpalm, aan de binnenzijde van de hand.

De oorzaak van de ontsteking is meestal niet duidelijk. Soms is er sprake van overbelasting.

Wat zijn de klachten?

  • Moeizaam strekken van een vinger
  • De vinger moet worden geholpen om te strekken

.

Schermafbeelding 2021-02-18 om 17.22.07.

Wat is de behandeling?

Afhankelijk van de ernst van de klachten en uw situatie, zijn er een aantal mogelijkheden voor behandeling.
Injectie
Als de klachten niet al te ernstig zijn, kan met een verdovende en ontstekingsremmende injectie in de peesschede de ontsteking tot rust worden gebracht. Het effect van de injectie is vaak tijdelijk.

Operatieve ingreep 
Met een kleine poliklinische operatie onder plaatselijke verdoving wordt via een kleine snede de peesschede in de lengterichting geopend. Er ontstaat meer ruimte voor de verdikte pees. 
De peesschede kan ook worden geopend met een naald. Onder plaatselijke verdoving wordt dan via een prikgat in de huid een naald opgevoerd waardoor de peesschede wordt gekliefd. 

Na de operatie

De klachten die u tevoren had, zijn na de operatie vaak direct verdwenen. Twee tot vijf dagen na de operatie mag u volgens onze instructies het drukverband verwijderen. Ook kunt u al snel beginnen met oefeningen van de vingers. In het begin gaat dit wat moeizaam, maar na enkele dagen gaat dit al veel beter. Na 7-12 dagen wordt u volgens afspraak op de polikliniek terugverwacht om de hechtingen te laten verwijderen.
Copy%20of%20000_2741-min_edited.jpg

WALANT

Wide Awake Local Anesthesia No Tourniquette

  • operatie onder plaatselijke verdoving

  • u kunt direct weer naar huis

  • geen pijn of ongemak van de tourniquet (bloedleegteband)

  • geen narcose en bijbehorende risico’s

  • geen armverdoving en bijbehorende risico’s

  • geen langdurig stuurloze arm na de operatie

Ontmoet onze Expert

Juiste zorg op de juiste plek

​Als patiënt heeft u de vrije keus waar u behandeld wilt worden. Het enige wat u nodig hebt is een verwijzing van de huisarts.

Wij zorgen voor de rest.

Tallechien PCG handexpert

Tallechien Tempelman, plastisch chirurg, is onze hand- en polsexpert en als staflid werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Sinds 2013 is ze Europees gecertificeerd Handchirurg.

 

"met een operatie de volledige handfunctie te kunnen herstellen geeft mij de ultieme voldoening"  

23 maart 2021

Na meerdere injecties in mijn Trigger vinger was ik er klaar mee. Op aanraden van mijn fysiotherapeut, die zich ook hier heeft laten opereren, heb ik een verwijzing aan mijn huisarts gevraagd. Binnen 1 week kreeg ik een afspraak en 2 weken later werd ik al geopereerd. Fijn dat alles zo soepel is verlopen. Ik ben nu klachtenvrij en heb nagenoeg geen litteken.

maart 2021

Na meerdere injecties in mijn Trigger vinger was ik er klaar mee. Op aanraden van mijn fysiotherapeut, die zich ook hier heeft laten opereren, heb ik een verwijzing aan mijn huisarts gevraagd. Binnen 1 week kreeg ik een afspraak en 2 weken later werd ik al geopereerd. Fijn dat alles zo soepel is verlopen. Ik ben nu klachtenvrij en heb nagenoeg geen litteken.

januari 2021

Superblij dat mijn operatie door kon gaan. Fijn dat ik nu van die nare tintelingen in mijn wijsvinger en middelvinger af ben.
Fijne dokter, fijne assistenten en hele fijne ervaring.

bottom of page