top of page

Wat is WALANT

Vanuit onze overtuiging, dat de handchirurgie zorg in uw regio beter kan, zijn we dit initiatief gestart. We willen innovatieve zorg van academisch niveau, zonder wachttijden naar u toe brengen. WALANT in Groningen.

WALANT staat voor  Wide Awake Local Anesthesia No Tourniquet.

Het grootste voordeel tijdens de operatie voor de patiënt is dat er geen tourniquet gebruikt hoeft te worden, dit is een band om de bovenarm die hard knijpt, dit kunt u vergelijken 

met een bloeddrukmeter band. Bij handoperaties willen we graag alle structuren (pezen, zenuwen, bloedvaten etc) goed kunnen zien. Met een tourniquet om stroomt er tijdelijk geen bloed naar de hand en blijft alles goed te zien voor de chirurg. 

Zo’n tourniquet oftewel bloedleegteband is voor korte tijd goed te verdragen. Bij grotere operaties die langer duren wordt dit voor de meeste  patiënten erg vervelend en pijnlijk. 

 

Dit betekent dat patiënten voor een langere operatie onder narcose moeten, of dat zij een regionaal block in de regio van de oksel krijgen. Als de patiënt helemaal gaat slapen dan moet er een anesthesioloog aanwezig zijn. De patiënt zal na de operatie ook langer moeten blijven. Bij een regionale block wordt de gehele arm verdoofd. Het prikken brengt enkele risico’s met zich mee. Daarnaast blijft de verdoving lang werken waardoor de patiënt na de operatie tot wel 12 uur geen controle over zijn arm kan hebben. Dit kan voor behoorlijk wat ongemakken zorgen.

 

Met WALANT wordt een speciale samenstelling voor de plaatselijke verdoving gebruikt waardoor ook bij langere operaties geen bloedleegteband noodzakelijk is.  De patiënt voelt geen pijn van de operatie. Na de operatie kan patiënt meteen naar huis en behoudt de volledige controle over zijn arm. Door deze manier van behandelen kunnen wij operaties uitvoeren onder plaatselijke verdoving. In andere zorginstellingen moeten patiënten hiervoor gaan slapen of krijgen ze een regionaal block in de regio van de oksel.

 

Door deze manier van behandelen kunnen wij ervoor zorgen dat onze wachttijden kort blijven. Maar het allerbelangrijkste is dat onze patiënten op deze manier het minste last ervaren van de ingreep.

 

De ervaringen van de patiënten zijn zeer lovend wat betreft deze nieuwe manier van opereren.

WALANT handchirurgie PCG Groningen.jpg

VOORDELEN WALANT voor u

  • operatie onder plaatselijke verdoving

  • u kunt direct weer naar huis

  • geen pijn of ongemak van de tourniquet (bloedleegteband)

  • geen narcose en bijbehorende risico’s

  • geen armverdoving en bijbehorende risico’s

  • geen langdurig stuurloze arm na de operatie

Handtherapie PCG Groningen

WALANT
Plastische Chirurgie Groningen

Hoogwaardige zorg binnen handbereik

Onze handchirurgen gebruiken een revolutionaire techniek, die de kans op complicaties minimaliseert en door patiënten als prettiger wordt ervaren.

WALANT (Wide Awake Local Anesthesia No Tourniquette)

Voordeel voor u als patiënt:

Uw herstel verloopt sneller...

Kans op complicaties is lager...

Nazorg, Handtherapie

In de handchirurgische zorg speelt nazorg een centrale rol. Ook is het belangrijk om goed in te kunnen schatten wanneer je een handprobleem conservatief moet behandelen, dat wil zeggen zonder operatie, maar met handtherapie.

In onze kliniek verzorgen we u van A tot Z. We bieden het hele pakket aan vanaf de operatie tot aan de nazorg. Wij werken al jaren samen met onze handtherapeuten en zijn ervan overtuigd, dat we u optimaal kunnen begeleiden naar het beste resultaat. 

De Handtherapie zorg vindt plaats op dezelfde lokatie, hierdoor zijn er korte lijntjes om een ideale setting te creëren om uw herstel te volgen.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij dé plek in uw regio voor uw handen.

handtherapie groningen.png
handchirurg PCG Groningen

Juiste zorg op de juiste plek

De plek in Groningen voor WALANT HANDCHIRURGIE

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.
Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

bottom of page