top of page
000_2844-min_edited_edited.jpg

 Klacht : Kunt u uw top vingerkootje niet meer strekken?

mallet_edited.png

Dan heeft u mogelijk een

Mallet vinger

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Wat is een Mallet vinger?

Bij een mallet finger (hamervinger) scheurt de strekpees los van de aanhechting van het bot van het laatste vingerkootje. Hierdoor kunt u dit kootje niet meer zelf strekken.

De strekpees kan scheuren als u de gestrekte vinger hard stoot, bijvoorbeeld bij het opmaken van uw bed, een val of bij het sporten. Daarbij kan ook een stukje bot afscheuren. Dan gaat het topje hangen en dit kunt u dan niet meer strekken.

Wat zijn de klachten?

  • Zwelling en pijn rondom het laatste vingerkootje.

  • Het topje van uw vinger blijft in een gebogen stand staan en kunt u niet meer actief strekken.

  • Het topje kunt u wel met hulp van uw andere hand strekken. In het dagelijks leven stoot u uw mallet finger makkelijk en blijft u snel achter iets haken.

.

mallet_edited.png
Mallet%20finger%20PCG_edited.png

Wat is de behandeling?

U hoeft niet altijd te worden geopereerd. 

Een mallet finger is met of zonder operatie goed te behandelen. Het doel van de behandeling is dat u uw vinger weer actief kunt strekken en buigen.

Niet operatief

De afgescheurde pees kan herstellen door spalk- en oefentherapie onder begeleiding van de handtherapeut. Gedurende de eerste 6 tot 8 weken moet het topje van uw vinger in een beschermend malletspalkje. Voor een optimaal herstel moet u de spalk dag en nacht dragen. De andere gewrichten kunt u gewoon bewegen. Daarna bouwt u de spalktherapie af en start u oefeningen waarbij u mobiliteit, belastbaarheid en kracht langzaam aan opbouwt. Na ongeveer 12 weken kunt u alle dagelijkse handelingen weer verrichten.

Operatief en handtherapie

Na de behandeling krijgt u een verband en een spalk om de vinger. Er zal een afspraak worden gemaakt bij de handtherapie voor de verdere behandeling. Het is aan te raden de eerste dagen wat rust te nemen de betreffende vinger hoog te houden.

Copy%20of%20000_2741-min_edited.jpg

WALANT

Wide Awake Local Anesthesia No Tourniquette

  • operatie onder plaatselijke verdoving

  • u kunt direct weer naar huis

  • geen pijn of ongemak van de tourniquet (bloedleegteband)

  • geen narcose en bijbehorende risico’s

  • geen armverdoving en bijbehorende risico’s

  • geen langdurig stuurloze arm na de operatie

Juiste zorg op de juiste plek

​Als patiënt heeft u de vrije keus waar u behandeld wilt worden. Het enige wat u nodig hebt is een verwijzing van de huisarts.

Wij zorgen voor de rest.

Ontmoet onze Expert

Marijn PCG plastisch chirurg

Marijn Huijing, plastisch chirurg, is als staflid werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Ze heeft als aandachtsgebieden reconstructies in het gelaat na het verwijderen van huidkanker en handchirurgie 

 

"het is fantastisch te zien hoe blij mijn patiënten zijn na een succesvolle operatie"  

11 december 2020 

Erg vriendelijke dokter met duidelijk verhaal. Het is heel fijn dat ik actief werd betrokken bij het opstellen van het behandelplan en dat er goed naar mij werd geluisterd! Dokter Huijing en de kliniek zijn zeker een aanrader.

oktober 2020

Top ervaring. Door een operatie aan mijn vinger heb ik weer de volledige functie terug! Tijdens de intake, kreeg ik na uitleg over het behandelplan informatie en een flyer mee over de verdere afhandeling
Omdat PCG dit jaar is gestart met het aanbieden van zorg hebben ze niet met alle zorgverzekeraars een contract. Enkele weken na de operatie heb ik de factuur online ingediend bij mijn zorgverzekering en het geld wat ik heb ontvangen overgemaakt. Hele proces verliep, net als de behandeling: efficiënt, duidelijk en overzichtelijk.

24 oktober 2020

Wat een leuke dokter, heel aardig, neemt de tijd om alles goed en in begrijpelijke taal uit te leggen. Ik was erg zenuwachtig voor de operatie, maar het viel reuze mee. Mooie kliniek en vriendelijk personeel.

bottom of page