top of page
Green Eyes and Makeup

Heeft u huidkanker in uw gezicht en wilt u dat alles wordt weggehaald met het beste cosmetische resultaat? 

Huidkanker in het gelaat

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Huidkanker

De drie belangrijkste vormen van huidkanker zijn het basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en het melanoom​. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker (meer dan 60.000 patiënten per jaar) en de incidentie stijgt. Wist u dat 1 op de 6 Nederlanders huidkanker krijgt.
 
Wilt u dat alle kanker wordt weggesneden, maar met het beste esthetische resultaat?
Kies dan voor PCG Plastische Chirurgie Groningen

Waarom behandeling bij PCG?

  • Radicale excisies > 93%
  • Het beste cosmetische resultaat
  • De reconstructie expert van Groningen en omgeving

.

Schermafbeelding 2021-02-05 om 23.01.08.

Wat is de behandeling?

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. De plastisch chirurg zal eerst de huidkanker plek aftekenen, daarna verdoven en vervolgens steriel afdekken.
Bij het aftekenen van het operatiegebied wordt rekening gehouden met de cosmetische regio's in uw gelaat, zodat u én genezen bent van de huidkanker én een optimaal esthetisch eindresultaat krijgt. Onze plastische chirurgen hebben succespercentages van meer dan 90% radicale primaire excisies.
Bij het verdoven maken we gebruik van een gebufferde oplossing, dit zorgt ervoor dat de verdoving veel minder "branderig" aanvoelt, op deze manier blijft het ongemak voor u minimaal.
Na het wegsnijden wordt er gezorgd dat er geen bloedingen zijn door kleine bloedvaatjes dicht te branden. Als laatste onderdeel wordt alles met verfijnde technieken gehecht.
Vervolgens krijgt u een lokaal drukverband.

Huidreconstructie gelaat

Juiste zorg op de juiste plek

​Als patiënt heeft u de vrije keus waar u behandeld wilt worden. Het enige wat u nodig hebt is een verwijzing van de huisarts.

Wij zorgen voor de rest.

  • operatie onder plaatselijke verdoving

  • radicale excisie in meer dan 93%

  • beste cosmetische resultaat

  • Academische expertise/niveau reconstructies

Closed Eyes
Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.

Onze plastisch chirurgen doen hoog complexe operaties in het academisch centrum UMCG of het opleidingsziekenhuis MCL in Leeuwarden.
Bij hen bent u in de beste handen.
Beautiful Young Woman
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste behandeling krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, aangezichtsreconstructie expert, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

Ontmoet een van onze Experts

Marijn PCG plastisch chirurg

Marijn Huijing, plastisch chirurg, werkt als staflid in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In het UMCG doet ze al jaren hoog complexe huidkanker operaties en reconstructies in het gezicht.

 

"Nadenken over de beste manier om huidkanker weg te snijden en de littekens te plaatsen in de natuurlijke lijntjes in het gezicht is voor mij de kunst"  

Ons team van plastisch chirurgen zijn allemaal specialist in het wegsnijden van huidkanker in het gezicht. 

Schermafbeelding 2021-03-06 om 11.09.48.
Schermafbeelding 2021-03-06 om 11.14.05.
Schermafbeelding 2021-03-06 om 11.10.18.

10 februari 2021

Dokter Huijing heeft zeer vakkundig een huidkanker plekje onder mijn oog weggesneden. Na de operatie dacht ik dit komt niet meer goed, nadat de hechtingen zijn weggehaald zag het er al veel beter uit en nu 2 maanden later ziet bijna niemand in mijn omgeving er nog iets van. Dokter Huijing je bent een topper

januari 2021

Ik ben zeer tevreden over de gehele behandeling. Het huidkanker plekje in mijn oor is zeer vakkundig weggehaald. Het contact in deze setting voelt veel persoonlijker dan in een ziekenhuis.

15 mei 2021

“Zeer vriendelijke, prettige dokter met heldere uitleg. Ik was voor de operatie nogal zenuwachtig, maar dr. Huijing maakte onverwacht een hele flauwe grap, waardoor de spanning uit de lucht was. Resultaat is heel goed, ben klachtenvrij en ik kan mijn hand weer goed gebruiken.”

bottom of page