Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

Woman%20with%20Hand%20on%20Face_edited.jpg

Bent u ontevreden over een litteken?
Wij zorgen ervoor dat het litteken zo goed mogelijk wordt hersteld.

Littekencorrectie

Littekencorrectie

In een aantal gevallen geneest een litteken niet mooi na een operatie. Door aanmaak van te veel littekenweefsel wordt het litteken breed en/of dik.
Mogelijke oorzaken:
  • wondinfectie
  • onvoldoende rust na de operatie
  • te veel spanning op de wondranden
  • lelijke wondgenezing door erfelijke aanleg (met name bij mensen met een donkere huidskleur).
Er zijn meerdere mogelijkheden om deze littekens te corrigeren. Onze plastisch chirurgen weten wat de beste optie voor u is. 
Indien er wordt gekozen voor een operatieve behandeling, dan gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Vooraf wordt bepaald wat voor u de beste behandeling is. Afhankelijk van de plaats en de grootte van het litteken kunnen meerdere correcties noodzakelijk zijn.
Als de operatie onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, hoeft u niet nuchter te zijn.

Wat zijn de klachten?

  • U stoort zich aan het litteken
  • Het litteken jeukt, is branderig of doet zelfs pijn
  • Rood, dik, gezwollen litteken

.

litteken voor en na 2.jpg

Wat is de behandeling?

Vóór de operatie tekent de plastisch chirurg het deel van het litteken af dat verwijderd moet worden.Het oude litteken wordt verwijderd en de nieuwe wond wordt met fijn hechtdraad gehecht.
Na de operatie
Het is belangrijk dat u de eerste weken probeert de wond zoveel mogelijk te ontlasten. Veel beweging in het wondgebied en spanning op de wond veroorzaken een lelijk litteken. De wond mag soms niet nat worden.De hechtingen worden, indien nodig en afhankelijk van de plaats van het litteken, verwijderd na één tot drie weken.In het begin is een litteken altijd rood, maar na verloop van tijd wordt het steeds lichter van kleur.De eerste zes weken is het sterk af te raden om met het nieuwe litteken in de zon of onder de zonnebank te gaan. Dit zal de wondgenezing zeker nadelig beïnvloeden.
Closed Eyes
Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.

Onze plastisch chirurgen doen hoog complexe operaties in het academisch centrum UMCG of het opleidingsziekenhuis MCL in Leeuwarden.
Bij hen bent u in de beste handen.
Beautiful Young Woman
Gegarandeerd beste prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, aangezichtsreconstructie expert, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

Ontmoet onze Expert

Marijn PCG plastisch chirurg

Marijn Huijing, plastisch chirurg, is onze gezichtchirurgie en reconstructie expert en als staflid werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

 

"de blijdschap van mijn patiënten als ik ze weer terugzie na de operatie is waar ik het voor doe"  

12 september 2020 

Ik ben een paar weken geleden geopereerd aan mijn linker hand (carpaal tunnel syndroom) door dr. Tempelman. 4 jaar geleden heb ik ook een operatie aan mijn rechter hand gehad voor CTS. Wat een verschil! Bij de operatie bij PCG hoefde ik geen stuwband om de arm, ik vond dit bij de operatie aan mijn rechter hand heel vervelend. Na de operatie kon ik snel naar huis en ik heb nagenoeg geen pijn gehad. Hulde.

september 2020

Na de operatie aan mijn carpaal tunnel syndroom heb ik eindelijk geen pijn meer in de duim en wijsvinger. Ik heb tijdens de operatie geen stuwband om gehad en kon heel snel mijn hand en pols weer volledig gebruiken. Ik kan dokter Tempelman aan iedereen aanbevelen.

18 november 2020

Op advies van een bevriende fysiotherapeut ben ik naar deze kliniek gegaan. Het was fijn dat de plastisch chirurg meteen even de handtherapeut erbij heeft gehaald. De mogelijke behandelopties met mogelijke complicaties zijn duidelijk aan mij verteld. We gaan eerst starten met handtherapie. Ik vind het heel fijn dat ik actief word meegenomen in het behandelplan en dat aan mij word gevraagd wat ik wil.

shutterstock_1039280167_edited.jpg
Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken