top of page
Woman%20with%20Hand%20on%20Face_edited.jpg

Bent u ontevreden over een litteken?
Wij zorgen ervoor dat het litteken zo goed mogelijk wordt hersteld.

Littekencorrectie

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

Littekencorrectie

In een aantal gevallen geneest een litteken niet mooi na een operatie. Door aanmaak van te veel littekenweefsel wordt het litteken breed en/of dik.
Mogelijke oorzaken:
  • wondinfectie
  • onvoldoende rust na de operatie
  • te veel spanning op de wondranden
  • lelijke wondgenezing door erfelijke aanleg (met name bij mensen met een donkere huidskleur).
Er zijn meerdere mogelijkheden om deze littekens te corrigeren. Onze plastisch chirurgen weten wat de beste optie voor u is. 
Indien er wordt gekozen voor een operatieve behandeling, dan gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Vooraf wordt bepaald wat voor u de beste behandeling is. Afhankelijk van de plaats en de grootte van het litteken kunnen meerdere correcties noodzakelijk zijn.
Als de operatie onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, hoeft u niet nuchter te zijn.

Wat zijn de klachten?

  • U stoort zich aan het litteken
  • Het litteken jeukt, is branderig of doet zelfs pijn
  • Rood, dik, gezwollen litteken

.

litteken voor en na 2.jpg
litteken voor en na PCG.jpg

Wat is de behandeling?

Vóór de operatie tekent de plastisch chirurg het deel van het litteken af dat verwijderd moet worden.Het oude litteken wordt verwijderd en de nieuwe wond wordt met fijn hechtdraad gehecht.
Na de operatie
Het is belangrijk dat u de eerste weken probeert de wond zoveel mogelijk te ontlasten. Veel beweging in het wondgebied en spanning op de wond veroorzaken een lelijk litteken. De wond mag soms niet nat worden.De hechtingen worden, indien nodig en afhankelijk van de plaats van het litteken, verwijderd na één tot drie weken.In het begin is een litteken altijd rood, maar na verloop van tijd wordt het steeds lichter van kleur.De eerste zes weken is het sterk af te raden om met het nieuwe litteken in de zon of onder de zonnebank te gaan. Dit zal de wondgenezing zeker nadelig beïnvloeden.
_NIK8522_edited.jpg
Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. 

Bij hen bent u in de beste handen.
Beautiful Young Woman
Gegarandeerd beste prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, aangezichtsreconstructie expert, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

Ontmoet onze Expert

Marijn PCG plastisch chirurg

Marijn Huijing, plastisch chirurg, is onze gezichtchirurgie en reconstructie expert en als staflid werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

 

"de blijdschap van mijn patiënten als ik ze weer terugzie na de operatie is waar ik het voor doe"  

PATIËNTEN ERVARINGEN

Wat klanten zeggen

8 juli 2021

Goede ontvangst, rustige omgeving, muziekje . Ik werd betrokken in wat ze ging doen , helder zeer relaxed. Mijn dank is groot het is prachtig geworden . Zeer fijne proffesionele kliniek.. De ooglid correctie is gelukt ik ben blij . Gr . Anne Gall

15 mei 2021

Sinds een 2-tal jaar kreeg ik steeds vaker de opmerking dat ik er zo boos uit zag. Ik had een nogal forse, diepe rimpel tussen mijn wenkbrauwen. Behandeling met botuline toxine injecties gaven in het verleden een goede verbetering, echter het werkte steeds maar 6-8 weken. Op aanraden van een bekende ben ik bij dr. Khoe geweest. Ik ben nu 4 maanden verder en ik heb nog steeds een goed resultaat.

13 mei 2021

Na een verwijzing van mijn huisarts kon ik hier snel terecht. Ik vind de persoonlijke benadering erg prettig in deze kliniek. Erg fijn dat ik zonder wachttijd terecht kon en dat ik snel kon worden geopereerd. Je hebt toch altijd een bepaalde angst voor een operatie, maar door de zeer vriendelijke omgang van de mensen die hier werken werd de spanning snel minder. Resultaat tot nu toe is helemaal top.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken
bottom of page