top of page
Back Massage

Irritatie of klachten bij het sporten, irriteert bepaalde kleding ? 

Schaamlipcorrectie

Schaamte over uw schaamlippen?

Schaamlipverkleiningen worden verricht om esthetische, maar ook om praktische redenen. Zo zou u bijvoorbeeld last kunnen hebben bij het fietsen, sporten en/of het dragen van strakke broeken.

Regelmatig zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste, ze zijn dan wat langer dan de buitenste schaamlippen en daarmee dus zichtbaar. Dit kan als lichamelijk ongemakkelijk en/of ontsierend worden ervaren, ook al is het volstrekt normaal. Binnenste schaamlippen kunnen asymmetrisch zijn, ook dit is komt regelmatig voor en is normaal.

Maar al met al kan men dit natuurlijk toch als hinderlijk ervaren om verschillende redenen. Zo kunt u zich schamen of ongemakkelijk voelen bij het douchen of intiem contact met een partner. Ook kan het mechanisch irriteren.

Wij begrijpen dat het een hele stap kan zijn om een afspraak te maken voor een eerste consult. Onze plastisch chirurgen zijn discreet en bekwaam en helpen u graag met al uw vragen over een schaamlipcorrectie en zullen u goed voorlichten.

Wat is de behandeling?

Bij te grote schaamlippen kunt u een schaam lipcorrectie ondergaan. Dit wordt ook wel schaamlipverkleining of labiacorrectie genoemd, bij deze operatie wordt het overtollige weefsel weggenomen.

Schaamlip correctie

Grotere binnenste schaamlippen kunnen hinderlijk zijn. Met een kleine operatieve ingreep, de schaamlipcorrectie (labia minora reductie), kan dit worden verholpen.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de grote, ook wel buitenste, schaamlippen en de kleine, ook wel de binnenste schaamlippen. Eigenlijk zouden we liever spreken over vulvalippen, maar het woord schaamlip wordt tegenwoordig nog het meest gebruikt.
vulvaireanatomie2.jpeg
Kleine schaamlippen (labia minora/binnenste vulvalippen)
Een binnenste schaamlipverkleining is de meest voorkomende operatie aan de schaamlippen. Bij deze schaamlipcorrectie, die meestal onder lokale verdoving plaatsvindt, zal de plastisch chirurg extra weefsel van de binnenste schaamlippen wegnemen.

Grote schaamlippen (labia majora/buitenste vulvalippen)
Ook de buitenste schaamlippen kunnen als te groot worden ervaren. Dus ook dit kan als storend worden ervaren in bijvoorbeeld strakke broeken en sport- en zwemkleding.

De behandeling zelf

Verdoving schaamlipcorrectie
Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep. Dit betekent dat u na de operatie snel weer naar huis mag. Een schaamlipcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. 

 

 

Operatie schaamlipcorrectie
Vooraf bepaalt u samen met de plastisch chirurg hoeveel weefsel van de schaamlippen voor uw schaamlipcorrectie verwijderd zal worden. Dit wordt met een steriele stift afgetekend op de schaamlip. Vervolgens verwijdert de plastisch chirurg met een klein mesje zorgvuldig het deel waar u vanaf wilt. Doorgaans gaat het om een reepje huid van maximaal drie centimeter. De plastisch chirurg zal daarna bloedvaatjes dicht te branden tegen de bloeduitstorting (hematoom). De wonden worden gehecht met oplosbare hechtingen. Daarna worden de wondjes afgedekt met een maandverband. De schaamlipcorrectie duurt ongeveer een half uur.
Nazorg en herstel bij een schaamlipcorrectie
Bij een schaamlipcorrectie onder plaatselijke verdoving mag u een half uur na de ingreep naar huis. 
Young Women
Waarom  kiezen voor PCG
Onze experts in schaamlipcorrecties zijn plastisch chirurgen die staflid zijn in het UMCG / lid van het Gender Team.  

 
Natural Beauty
Gegarandeerd beste prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
Plastische Chirurgie Groningen

Schaamlip correctie vanaf 
Enkelzijdig € 1150
Dubbelzijdig € 1900
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, lid Gender team, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

Nazorg

Napijn
De meeste mensen ondervinden weinig pijn na een schaamlipcorrectie. Wel kunnen de schaamlippen na een schaamlipcorrectie pijnlijk en gezwollen zijn. Vooral de eerste dagen na de ingreep moet u hier rekening mee houden. Koude kompressen kunnen veel pijnklachten wegnemen en zwelling tegengaan. Ook kunt u een lichte gevoelloosheid van het behandelde gebied ervaren.
Herstel
Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het gebied rond de schaamlippen zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de ingreep rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam.
De schaamlippen zijn goed doorbloed waardoor de wond snel zal genezen.
Gemiddeld neemt de genezing twee weken in beslag. Tot die tijd kan het behandelde gebied ongemakkelijk, strak en gespannen aanvoelen. Dit is heel normaal en niet zorgwekkend. Bloeduitstortingen en zwellingen op en rond de schaamlippen beginnen na ongeveer drie dagen langzaam af te nemen en zijn in de meeste gevallen na een aantal weken verdwenen.
 
Na een schaamlipcorrectie kan soms wat bloedverlies optreden. Dit kan de eerste week aanhouden, dat is normaal en niet zorgwekkend. Van de littekens zult u uiteindelijk weinig last hebben.

NAZORG

  • Meteen na de operatie zijn de schaamlippen wat gezwollen

  • Enig bloedverlies is mogelijk

  • Koelen mag, maar is niet noodzakelijk

  • Het wordt aangeraden na elk WC bezoek even te spoelen

  • De eerste dag na de ingreep nemen zwelling en bloeduitstortingen toe, hierna wordt dit langzaam minder

  • Paracetamol indien nodig, max 4 daags 1000mg (2 tabletten van 500mg);

  • Zitten op een kussen, een zwemring wordt afgeraden

  • Wij raden sporten, vrijen, fietsen, paardrijden en zwaar lichamelijke arbeid de eerste 6 weken na de ingreep af.

  • Over het algemeen zijn littekens na een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen nauwelijks zichtbaar. Aan de gevoeligheid van de schaamlippen verandert in principe niets. 

Resultaat van een schaamlip correctie

Verwacht niet meteen resultaat na de schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal gespannen. Hiervan moet u niet schrikken. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en ziet u al goed het resultaat.
Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar. De binnenste schaamlippen vormen dan meestal een natuurlijker geheel met uw lichaam.


Littekens
Omdat de snede van een schaamlipcorrectie aan de binnenkant naast de grote schaamlippen ligt, zijn de littekens van een schaamlipcorrectie nauwelijks zichtbaar. Ook zult u vrijwel geen last hebben van de littekens van een schaamlipcorrectie. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen.
pubic-hair-getty.gif

3 oktober 2022

Uitstekende behandeling en prachtig resultaat.

5 juli 2022

De bovenooglidcorrectie is goed uitgevoerd. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik ben een promotor. Diverse dames overwegen de ingreep of zijn door mij over de streep en zijn ook naar PCG geweest.

30 mei 2022

Alle aandacht was voor mij. Zowel tijdens de intake, ingreep en het verwijderen van de hechtingen. Gratis en ruime parkeergelegenheid bij de kliniek.

De plek voor Schaamlipcorrecties

"Uw uiterlijk en innerlijk in balans"  

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

bottom of page