Back Massage

Irritatie of klachten bij het sporten, irriteert bepaalde kleding, ? Heeft u frequent last van eczeem, schimmel infecties?

Schaamlipcorrectie

Schaamte over uw schaamlippen?

Bij sommige vrouwen zijn de binnenste ofwel de kleine schaamlippen erg groot. Ze zijn dan zichtbaar en langer dan de buitenste schaamlippen. Veel vrouwen vinden dit lichamelijk ongemakkelijk of erg ontsierend.

pubic-hair-getty.gif

Wat is de behandeling?

Bij een schaamlipcorrectie, ook wel schaamlipverkleining of labiacorrectie genoemd, wordt het overtollige weefsel weggenomen.
 
Schaamlipverkleiningen worden verricht om esthetische, maar ook om praktische redenen. Zo zou u bijvoorbeeld last kunnen hebben bij het fietsen, sporten en het dragen van strakke broeken.
Veel vrouwen schamen zich of voelen zich ongemakkelijk bij het douchen of intiem contact met hun partner. U moet zich ervan bewust zijn dat u niet alleen bent en vele vrouwen u voor zijn gegaan in het corrigeren van dit ook voor u vervelende probleem. Wij begrijpen dat het een hele stap voor u zal zijn om een afspraak te maken voor een eerste consult. Onze plastisch chirurgen zijn discreet en bekwaam en helpen u met al uw vragen over uw wens voor een schaamlipcorrectie.

Schaamlip correctie

Te grote schaamlippen kunnen hinderlijk zijn. Met een kleine operatieve ingreep, de schaamlipcorrectie, kan uw probleem verholpen worden.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de grote, ook wel buitenste, schaamlippen en de kleine schaamlippen, die ook wel de binnenste schaamlippen worden genoemd.
vulvaireanatomie2.jpeg

De behandeling zelf

Verdoving schaamlipcorrectie
Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis mag. Een schaamlipcorrectie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. U kunt van tevoren aangeven wat uw voorkeur heeft. De meeste vrouwen kiezen voor een plaatselijke verdoving.
Bij een plaatselijke verdoving krijgt u voor de operatie een verdovende crème zodat u de prikjes van de lokale verdoving als minder ongemakkelijk ervaart.
Operatie schaamlipcorrectie
Vooraf bepaalt de plastisch chirurg hoeveel weefsel van de schaamlippen voor uw schaamlipcorrectie verwijderd moet worden. Dit wordt met een steriele stift afgetekend op de schaamlip. Vervolgens verwijdert de plastisch chirurg met een klein mesje zorgvuldig het teveel aan huid van de lange binnenste schaamlippen. Doorgaans gaat het om een reepje huid van maximaal drie centimeter. De plastisch chirurg sluit de wond door de bloedvaatjes dicht te branden (diathermie) en te hechten met oplosbare hechtingen. Daarna worden de wondjes afgedekt met een maandverband en een netbroekje. De schaamlipcorrectie duurt gemiddeld één uur.
Nazorg en herstel bij een schaamlipcorrectie
Bij een schaamlipcorrectie onder plaatselijke verdoving mag u een half uur na de ingreep naar huis. Bij algehele anesthesie (narcose) verblijft u na de behandeling nog ongeveer drie tot vier uur in de kliniek. Na het wakker maken wordt u een half uur gemonitord op de verkoeverkamer waarna u nog drie à vier uur in een bed op de dagbehandeling verblijft.
U mag pas naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden. Als u een schaamlipcorrectie onder een narcose heeft ondergaan, begint u thuis met licht verteerbaar voedsel zoals water, thee en beschuit. Probeert u daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond.

Kleine schaamlippen

Een binnenste schaamlipverkleining is de meest voorkomende operatie aan de schaamlippen. Bij deze schaamlipcorrectie, die meestal onder lokale verdoving plaatsvindt, zal de plastisch chirurg het overtollige weefsel van de binnenste schaamlippen wegnemen. Bij de binnenste schaamlipcorrectie kan er ook een uitgebreide correctie worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de lengte van de binnenste schaamlippen die worden gecorrigeerd.
Grote schaamlippen
De labia majora of de buitenste schaamlippen kunnen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken en sport- en zwemkleding.
De buitenste schaamlippen kunnen vergroot zijn sinds uw geboorte of als gevolg van een bevalling of een aanzienlijk gewichtsverlies, zoals bijvoorbeeld na een maagband of gastric bypass. Wanneer u te grote schaamlippen heeft, kan dit leiden tot ongemak, een toename aan (schimmel)infecties of een onaangename geur.
Soms lijkt het alsof de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. U kunt er dan voor kiezen om de buitenste schaamlippen op te vullen middels lipofilling voor een toename van volume. Op deze manier is het mogelijk om de binnenste en buitenste schaamlippen mooier op elkaar te laten aansluiten. Een deel van het vet kan echter weer verdwijnen, waardoor soms een tweede behandeling noodzakelijk is om het gewenste resultaat te behalen.
cosmetisch banner foto 2.jpg
Waarom  kiezen voor PCG
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.

Onze plastisch chirurgen doen hoog complexe operaties in het academisch centrum UMCG of het opleidingsziekenhuis MCL in Leeuwarden.
Bij hen bent u in de beste handen.
cosmetisch banner foto 1.jpg
Gegarandeerd beste prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
Plastische Chirurgie Groningen

Schaamlipcorrectie vanaf 
€ 895
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, aangezichtsreconstructie expert, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

Nazorg

Napijn
De meeste mensen ondervinden weinig pijn na een schaamlipcorrectie. Wel kunnen de schaamlippen na een schaamlipcorrectie pijnlijk en gezwollen zijn. Vooral de eerste dagen na de ingreep moet u hier rekening mee houden. Koude kompressen kunnen veel pijnklachten wegnemen en zwelling tegengaan. Ook kunt u een lichte gevoelloosheid van het behandelde gebied ervaren.
Herstel
Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het gebied rond de schaamlippen zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de ingreep rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam.
De schaamlippen zijn goed doorbloed waardoor de wond snel zal genezen. Gemiddeld neemt de genezing twee weken in beslag. Tot die tijd kan het behandelde gebied ongemakkelijk, strak en gespannen aanvoelen. Dit is heel normaal en niet zorgwekkend. Bloeduitstortingen en zwellingen op en rond de schaamlippen beginnen na ongeveer drie dagen langzaam af te nemen en zijn in de meeste gevallen na een aantal weken verdwenen.
Na een schaamlipcorrectie kan soms wat bloedverlies optreden. Dit kan de eerste week aanhouden, dat is normaal en niet zorgwekkend. Van de littekens zult u uiteindelijk weinig last hebben.
Resultaat van een schaamlipcorrectie

Verwacht niet meteen resultaat na de schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal gespannen. Hiervan moet u niet schrikken. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en ziet u al goed het resultaat.
Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar. De binnenste schaamlippen vormen dan meestal een natuurlijker geheel met uw lichaam.


Littekens
Omdat de snede van een schaamlipcorrectie aan de binnenkant naast de grote schaamlippen ligt, zijn de littekens van een schaamlipcorrectie nauwelijks zichtbaar. Ook zult u vrijwel geen last hebben van de littekens van een schaamlipcorrectie. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen.

 

Ontmoet onze Expert

Marijn PCG plastisch chirurg

Marijn Huijing, plastisch chirurg, is onze expert op het gebied van schaamlipcorrecties. Ze heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van schaamlipcorrecties en is de specialist voor schaamlipcorrecties in Groningen, Friesland en omgeving.

 

"Uw uiterlijk en innerlijk in balans"  

10 maart 2021

Super mooi resultaat ! Ik heb hier een ooglidcorrectie laten doen en het resultaat is verbluffend. De eerste week was er wel wat zwelling, maar nadat de hechtingen eruit waren gehaald, verdween dat heel snel. Ik krijg nu zoveel leuke reacties en ik voel me nu ook weer vitaler. Achteraf gezien had ik dat al jaren geleden moeten doen.

22 februari 2021

In mijn omgeving hebben meerdere vrienden een behandeling laten doen in deze kliniek. Op aanraden van hen heb ik een lelijke moedervlek op mijn neus laten weghalen. Ben tot nu toe heel erg blij met het resultaat, het is bijna niet meer te zien. Erg leuk team met een ontspannen sfeer en service gericht.

8 februari 2021

super goed geholpen en de behandeling heeft boven verwachting erg goed gewerkt

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen