top of page
gezicht chirurgie tekenlijnen PCG

Ooglidcorrectie

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Een vermoeide blik, hangende oogleden, hoofdpijn klachten, ziet u er ouder uit dan u zich voelt? 

Bovenooglidcorrectie
Hangende bovenoogleden

Het komt regelmatig voor dat de huid en spieren rond de ogen verslappen. Dit hoeft niet altijd het gevolg te zijn van het ouder worden. Uw gezichtsuitdrukking komt dan niet overeen met hoe u zich voelt. 
Als u last heeft van vermoeide, zware oogleden die uw gezicht een vermoeide uitstraling geven, kan een bovenooglidcorrectie de oplossing zijn. 
Onze ervaren plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties en werken met de nieuwste technieken en materialen om u de beste resultaten te bieden.

bovenooglidcorrectie
Ooglidcorrectie Milaan.png

Wat zijn de klachten?

 • Huidoverschot van de bovenoogleden

 • Oogleden die hangen en het gezichtsveld belemmeren

 • Vermoeide blik

 • Hoofdpijn op het einde van de dag

.

Wat is de behandeling?

Een ooglid correctie (ook wel blepharoplastiek of ooglift genoemd).
Onder lokale verdoving wordt overtollige huid verwijderd. Het litteken plaats ik precies in de oog-huid plooi, waardoor dit wegvalt en nauwelijks zichtbaar zal zijn.
Ieder gezicht is weer anders en er is vaak ook bij dezelfde persoon een verschil tussen de linker en rechter gezichtshelft. Voor het beste resultaat heeft u een ervaren plastisch chirurg nodig, die alle technieken beheerst.

De laatste tijd krijgen we steeds meer vragen over een bovenooglidcorrectie met de Milaan methode. Dit wordt gebracht als een innovatieve, "nieuwe" techniek, maar wij plastisch chirurgen gebruiken dit al jaren: scalpel-shaped excision. Wij gebruiken deze techniek als met name de buitenzijde/zijkant van het ooglid en/of de huid onder de wenkbrauw teveel hangt. Het litteken wordt dan verstopt in de specifieke rimpeltjes naast het oog (kraaienpootjes)Laat u dus behandelen door de beste ooglid correctie expert. 

Onderooglidcorrectie

Als u te veel huid hebt ter hoogte van uw onderoogleden, ook bekend als wallen.

Bij het ouder worden, verliest de huid langzaam zijn elasticiteit en door vermindering van de stevigheid van het bindweefsel kan onderhuidsvetweefsel naar voren worden geduwd. De ernst van uw wallen kan wisselen per dag, dit komt door eventuele lokale vochtophoping. Deze dag verschillen zijn deels op te vangen door goede nachtrust en verzorging van de huid. Lukt dit niet bij u niet voldoende, dan kan een onderooglidcorrectie een oplossing voor u zijn met als resultaat een vitaler en frisser uiterlijk.

onder ooglidcorrectie

Wat zijn de klachten?

 • Huidoverschot van de onderoogleden
 • Een vermoeid uiterlijk

Wat is de behandeling?
Onderooglidcorrectie: onder lokale verdoving wordt overtollige huid verwijderd. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Het litteken plaats ik in de plooi die loopt net onder uw onderste wimper rand. Deze operatie is een hoog complexe ingreep, waarbij voor een goed resultaat hoge expertise, kennis en ervaring nodig is. 

Wenkbrauwlift
Bij het ouder worden kunnen uw wenkbrauwen gaan zakken. Dit kan aanleiding geven tot een drukkend gevoel op en rondom uw ogen. Bij een wenkbrauw lift herstellen we dit. 
Lees meer

Ooglidcorrectie Voor en Na foto's

onderooglidcorrectie voor
PCG_logo_groen_wit_edited.png
onderooglid correctie na
bovenooglid correctie voor
PCG_logo_groen_wit_edited.png
bovenooglidcorrectie na
bovenooglid correctie voor
PCG_logo_groen_wit_edited.png
bovenooglid correctie na
bovenooglid correctie PCG
PCG_logo_groen_wit_edited.png
bovenooglid correctie na PCG
bovenooglid correctie Groningen
PCG_logo_groen_wit_edited.png
Bovenooglidcorrectie na Groningen
Patrick Khoe-we are.jpg

Ontmoet een van onze experts

Patrick Khoe, plastisch chirurg

Patrick Khoe, plastisch chirurg, is een van onze experts op het gebied van cosmetische behandelingen. Hij heeft jarenlange expertise op het gebied van ooglidcorrecties en injectables (fillers en spierontspanner injecties) en is de specialist in Groningen, Friesland en omgeving.

"Ik help u aan een elegant en stralend uiterlijk "  

Ons team van plastisch chirurgen hebben allemaal veel ervaring in ooglidcorrecties en wenkbrauwlifts.

Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen doen hoog complexe operaties in het academisch centrum UMCG of het opleidingsziekenhuis MCL in Leeuwarden.Bij hen bent u in de beste handen. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.
 
Plastische Chirurgie Groningen Blij
Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
Prijzen
Consult                                            Gratis
Bovenooglidcorrectie                       €995
Onderooglidcorrectie                     €2095

Boven- en onderooglidcorrectie   €2950
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, aangezichtsreconstructie expert, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.
oogcorrectie

Herstel na een ooglidcorrectie

OOGLIDCORRECTIE ERVARINGEN

Klantwaardering

9.1

Wat klanten zeggen

Dr. Patrick Khoe heeft bij mij een kleine ingreep verricht, fijn dat het zo snel kon. Professionele en vriendelijke kliniek. Erg blij met resultaat! Veel dank:)

29 juli 2023

Van intake tot nazorg: alles werd tot in de puntjes helder gecommuniceerd, afspraken en vervolgafspraken zeer vlot geregeld, de ingreep zelf uiterst zorgvuldig en volkomen foutloos uitgevoerd. Door de duidelijke instructies voor nazorg thuis nauwgezet op te volgen heb ik geen pijn gehad, en is het litteken vrijwel onzichtbaar geworden.

26 juli 2023

Ik werd goed geïnformeerd en na de behandeling werd contact opgezogd om te controleren dat alles goed ging. Uitvoering van behandeling en resultaat waren ook erg goed.

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

Door Plastisch Chirurgen.png
 • Wat is de oorzaak van het Carpaal Tunnel Syndroom CTS
  Het carpaal tunnelsyndroom (CTS), wordt veroorzaakt door druk of beknelling van de middelste handzenuw (nervus medianus). De middelste handzenuw loopt in de lengte van je arm, door een doorgang in je pols, die de carpale tunnel wordt genoemd, en eindigt in je hand. De middelste handzenuw controleert de beweging en het gevoel van uw duim en de beweging van al uw vingers behalve uw pink. Het is niet altijd duidelijk, wat de oorzaak is van het carpaal tunnel syndroom bij een patiënt. - Repetitieve bewegingen met je hand en/of pols, zoals bijvoorbeeld typen, stratenmaker, etc. - Carpale tunnel syndroom komt vaker voor bij bepaalde aandoeningen zoals hypothyreoïdie, overgewicht, reumatische artritis en diabetes. - Zwangerschap. Door extra druk op de zenuw door zwelling en vasthouden van vocht tijdens met name de laatste maanden van de zwangerschap
 • Hoe wordt de diagnose gesteld?
  De diagnose wordt vaak gesteld op basis van het typische klachtenpatroon en testen bij het lichamelijk onderzoek. teken van Tinel Als aanvullend onderzoek kan een EMG worden gemaakt. Dit is een zenuwgeleidingsonderzoek dat meet hoe snel de zenuw stroom van A naar B gaat. Indien er een beknelling is zal dit langzamer zijn.
 • Wat is de behandeling van het Carpaal tunnel syndroom
  Uw behandeling is afhankelijk van uw klachten en hoe ver uw aandoening is gevorderd. - Levensstijlveranderingen. Als herhaalde beweging je klachten veroorzaakt, neem dan vaker pauzes of probeer je houding vaker te wisselen - Handtherapie oefeningen - Spalk (nacht) immobilisatie om de druk op de mediale zenuw te verminderen - Medicijnen: anti-inflammatoire (anti-ontstekings) geneesmiddelen of steroïden injecties om de zwelling en druk te verminderen. - Chirurgie. Als geen van deze behandelingen werkt, is een operatie de oplossing. Poliklinisch wordt met een klein sneetje in de handpalm de dwarse polsband doorgesneden, waardoor de mediale zenuw weer normaal werkt.
 • Wat kan ik doen om CTS te voorkomen?
  - Hou je polsen recht tijdens de uw werkzaamheden. - Gebruik een spalk of beugel die helpt om je pols in een neutrale positie te houden. - Vermijd dat u uw polsen steeds opnieuw buigt en uitrekt. - Houd uw handen warm. - Neem pauzes wanneer je kunt. - Zet uw handen en polsen in de juiste positie terwijl u werkt en probeer druk op de mediale zenuw te beperken / vermijden.
 • Complicaties?
  Bij iedere operatie, dus ook bij een carpaletunnel syndroom operatie kunnen complicaties optreden. Deze zijn gelukkig zeldzaam. De voornaamste complicaties zijn nabloedingen en infecties. Een zeer zeldzame, maar ernstige complicatie is dystrofie van de hand. Er ontstaat een pijnlijke zwelling van de gehele hand en de kleur van de huid varieert van rood bij warmte, tot bleekwit en blauw bij koude.
bottom of page