top of page
Jewelry Model

Een oorstandcorrectie valt vaak erg mee, vaak horen we: "Dit had ik veel eerder moeten doen!"

Oorlel correctie / Oorstand correctie

Vindt u de vorm of stand van uw oren niet mooi?

Bij kinderen wordt deze ingreep vergoed, mits zij voldoen aan de door de zorgverzekeraar opgestelde criteria. Bij volwassenen wordt de ingreep niet vergoed en komen de kosten voor eigen rekening. 
PCG biedt alleen een oorstandcorrectie aan onder lokale verdoving. Dit gaat heel goed bij volwassenen en oudere kinderen, bij kinderen onder de 10 jaar is het verstandiger dit onder narcose te doen. 
Er zijn eigenlijk 3 soorten afwijkende oren:
  • Afstaande oren: De kom van de oorschelp (concha) is dieper, groter of staat onder een te grote hoek ten op zichte van het hoofd. De natuurlijke plooien van het oor zijn wel normaal aangelegd. Dit is het beste te behandelen met een concha setback ingreep. 
  • Flaporen: De plooi van de oorschelp niet of minder goed gevormd. Hierdoor kan het lijken dat een gedeelte van de oorschelp te groot is of te ver van het hoofd afstaat. Dit is het beste te behandelen met een oorstandcorrectie volgens Mustardé, dit geeft een heel natuurlijk resultaat.
  • Aangeboren oor afwijkingen: dit kan variëren van een niet of nauwelijks aangelegd oor tot mildere afwijkingen aan het oorskelet als een cupear of stahl's ear. Aangeboren afwijkingen aan het oor worden in het algemeen in het Medisch Centrum Leeuwarden behandeld. 

Wat is de behandeling?

Een oorstandcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving en u kunt vrij snel na de ingreep weer naar huis.
Voor de ingreep zal uw plastisch chirurg een tekening maken op en achter het oor. Na verdoving wordt een klein stukje huid achter het oor weggehaald en het kraakbenig skelet van uw oor zichtbaar gemaakt. Vervolgens worden enkele niet oplosbare hechtingen geplaatst om uw oor weer een goede vorm te geven. Als uw plastisch chirurg tevreden is over de vorm, wordt de huid achter uw oor weer gesloten met een oplosbare hechting en gebeurt hetzelfde aan de andere zijde (indien nodig).
Aan het einde van de behandeling krijgt u een hoofdverband. 

Ingescheurde oorlel / uitgerekt oorbel gaatje

Ingescheurde of doorgescheurde oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange gebruik van sieraden. De gaatjes scheuren uit. Dit kan leiden tot verlies van uw sieraden, maar ook tot een ontsierend uiterlijk van de oorlel(len). Door middel van een oorlelcorrectie kunnen uw oorlellen hersteld worden. U kunt dan zelfs na enige maanden weer opnieuw gaatjes in uw oorlellen laten aanbrengen.

Een oorlelcorrectie is geschikt voor het herstellen van uitgescheurde oorlellen, het verkleinen van de oorlellen en het verbeteren van het voorkomen van de oorlel na een faceliftbehandeling.
Bij het herstellen van een uitgescheurde oorlel wordt eerst een klein sneetje gemaakt in het uitgescheurde deel. Daarna kan het wondje gehecht worden. Bij een uitgescheurde oorlel kan in veel gevallen de beschadiging worden verbeterd, maar zullen littekens altijd zichtbaar blijven.
Bij het verkleinen van de oorlel of het herstellen van een opgerekte oorlel na het dragen van stretchers (oprekkende oorbellen) krijgt de oorlel een andere vorm. Met een aantal incisies kan een deel van de oorlel verplaatst en/of verwijderd worden. Daarna kan de oorlel gehecht worden in de gewenste vorm en op de juiste plaats. Het verkleinen van een oorlel en het herstellen van een opgerekte oorlel is dus uitgebreider dan het herstellen van een uitgescheurde oorlel.

De behandeling zelf

De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De chirurg tekent voorafgaand aan de operatie het gebied volgens plan af.

Daarna zal hij de oorlel verdoven door middel van plaatselijke verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel wordt het weefsel rondom de uitscheuring verwijderd en de huid naar elkaar toe gebracht en gehecht. Houd u er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar blijft. Bij een te grote oorlel of een reconstructie van de oorlel zal de plaats van de incisie en litteken afhankelijk zijn van het type reconstructie. Deze zal bij een verkleining aan de onderkant van de oorlel lopen. Na de reconstructie van de oorlel worden de wondranden aan elkaar gehecht met oplosbare hechtingen en afgeplakt met een pleister.
Gold Earring
Waarom  kiezen voor PCG
Onze experts in oorlelcorrecties zijn plastisch chirurgen die staflid zijn in het UMCG / lid van het Gender Team.  

 
Friends with a Phone
Gegarandeerd beste prijs-kwaliteit verhouding
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u geopereerd door de beste plastisch chirurgen* 
 
Plastische Chirurgie Groningen

Oorlel reconstructie              Vanaf € 500

 
*staflid academisch UMCG, en/of MCL, lid van team dat als enige in Nederland dunnedarm-buikwand transplantaties doet.

10 maart 2021

Super mooi resultaat ! Ik heb hier een ooglidcorrectie laten doen en het resultaat is verbluffend. De eerste week was er wel wat zwelling, maar nadat de hechtingen eruit waren gehaald, verdween dat heel snel. Ik krijg nu zoveel leuke reacties en ik voel me nu ook weer vitaler. Achteraf gezien had ik dat al jaren geleden moeten doen.

22 februari 2021

In mijn omgeving hebben meerdere vrienden een behandeling laten doen in deze kliniek. Op aanraden van hen heb ik een lelijke moedervlek op mijn neus laten weghalen. Ben tot nu toe heel erg blij met het resultaat, het is bijna niet meer te zien. Erg leuk team met een ontspannen sfeer en service gericht.

8 februari 2021

super goed geholpen en de behandeling heeft boven verwachting erg goed gewerkt

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

bottom of page