top of page

Bovenooglid correctie en wenkbrauw lift: Wat is het verschil?

Bijgewerkt op: 18 aug. 2021

Door het slapper worden van de huid rondom de ogen gaat u er ouder, minder vitaal uitzien. U uiterlijk past dan niet helemaal meer met hoe je je van binnen voelt. Wat zijn de manieren om dit op te lossen, maar wel met behoud van een natuurlijke look?

Het eerste wat je je moet afvragen is heb ik hangende oogleden? Laagstaande wenkbrauwen? Of een combinatie van beiden?

In deze blog ga ik jullie meer vertellen over de behandeling voor hangende oogleden en laagstaande wenkbrauwen en wat ik eraan kan doen.


De ogen worden ook wel de spiegels van de ziel genoemd, maar dan moet je ze wel kunnen zien. Gezichts- en huidveroudering heeft de meeste impact en is het beste zichtbaar rondom de ogen. Het niet voor niets dat wallen onder de ogen wordt geassocieerd met een slechte nachtrust, teveel stress of vermoeidheid. De huid rondom de ogen bepalen grotendeels of iemand er vitaal en energiek uitziet.

Bijkomend kan het zijn dat een teveel aan huid van de bovenoogleden, al dan niet in combinatie met laagstaande wenkbrauwen, je gezichtsveld letterlijk belemmerd. Je kijkt dan tegen "gordijntjes" aan. Ook komt het vaak voor dat mensen hoofdpijn klachten hebben omdat ze hun voorhoofdsspier moeten gebruiken om deze "gordijntjes" open te houden.

 

Verschillende behandelingen

Hoe en waar plaats je het litteken van een wenkbrauw lift PCG
wenkbrauw lift
Tekening van bovenste ooglid correctie PCG
bovenooglid correctie

Een chirurgische wenkbrauwlift stabiliseert de positie van de wenkbrauw wat slechts indirect de positie van het bovenste ooglid verbeterd. Een wenkbrauw lift wordt meestal uitgevoerd ter correctie van de huid dat hangt over de buitenste ooghoeken (laterale zijde, lateral hooding) of ter correctie van de wenkbrauwen zelf die boven de oogkassen hangen (mediale zijde).


Een bovenooglidcorrectie verwijderd effectief de overtollige en vaak op de wimperrand hangende huid. Dit leidt tot een vermoeide blik (zware ogen) en bij vrouwen nauwelijks ruimte voor oogschaduw. Een bovenooglid correctie kan worden gecombineerd met een wenkbrauwlift. Indien nodig geeft deze combinatie behandeling het maximale resultaat, omdat er worden twee verschillende oorzaken worden aangepakt

 

Welke behandeling is voor mij geschikt?

Het is belangrijk om te definiëren wat de ideale wenkbrauw-positie is:

Ideale positie en vorm wenkbrauw vrouw PCG

Voor vrouwen is het ideale positie van de wenkbrauw ongeveer één centimeter boven de bovenste rand van de oogkas, met een piek op twee-derde van de wenkbrauw.

Voor een man is de wenkbrauw norm ongeveer de oogkas rand.


Je kan dit zelf testen door naar jezelf in de spiegel te kijken. Breng met je vingers de wenkbrauw op de ideale positie. Heb je dan nog steeds hangende oogleden, dan heb je een wenkbrauw lift nodig.

Zit je wenkbrauw van nature al op de ideale positie, maar heb je overtollige huid en last van hangende oogleden, dan is een bovenooglid correctie de juiste keuze.

 

Welke soorten wenkbrauw lift zijn er?

Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

Ideale positie wenkbrauw vrouw PCG


  • Bij een endo-brow-lift wordt onder lokale verdoving zowel een bovenooglid correctie als wenkbrauwlift wordt uitgevoerd. Na het verwijderen van de overtollige huid van de bovenoogleden wordt via dezelfde wond een onderhuids tunneltje gemaakt naar boven. Daar wordt dan een oplosbare hechting geplaatst die de wenkbrauw juist op of iets boven de oogkas fixeert. U krijgt dus geen extra litteken.

  • Directe wenkbrauwlift: Hier wordt onder lokale verdoving boven de wenkbrauw een ovaalvormig stukje huid verwijdert. Bij het hechten wordt de huid dus strakker en daarmee wordt de wenkbrauw naar boven verplaatst. Hierbij ontstaat dus een 2e litteken die over het algemeen niet erg zichtbaar is. Gekozen kan worden voor een litteken direct boven de wenkbrauw of iets meer naar boven zodat het in het verlengde van een al bestaande rimpel kan vallen.

  • Bij een laterale wenkbrauwlift wordt met name het gehele buitenste deel van de wenkbrauw naar boven verplaatst. Via een snede in de haarlijn wordt de wenkbrauw naar buiten toe gelift.

  • Een endoscopische voorhoofdslift. In een enkel geval is het hele voorhoofd erg verslapt. Dan kan er voor worden gekozen om onder narcose het hele voorhoofd te liften. Dit gaat met 4 littekens die in de haargrens liggen. Deze ingreep voeren wij niet uit in onze kliniek omdat het onder algehele narcose moet plaatsvinden. Indien dit nodig zorgen wij voor een verwijzing naar de juiste kliniek.

 

Zijn er alternatieven voor een operatie?

Indien de wenkbrauw(en) niet te laag staat zijn er niet chirurgische alternatieven.


injectieplekken voor brow lift

Brow lift: Ik plaats wat Botuline toxine injecties in de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken, waardoor deze spieren tijdelijk ontspannen en de wenkbrauwen met een natuurlijke "look" een paar mm omhoog komen. Het effect is tijdelijk en duurt 3-6 maanden.


Injectables behandeling met hyaluronzuur fillers, die strategisch worden geplaatst om de hoeken van de wenkbrauwen omhoog te brengen en de oogleden mee te trekken.Bedankt voor het lezen en neem contact op als je vragen hebt.


PatrickComentários


bottom of page