top of page

Profhilo: Wat is het?

Bijgewerkt op: 17 jun. 2022

Fast Facts

  • Geen hersteltijd

  • Geen anesthesie nodig

  • Behandeling voor het gezicht, maar ook hals, decollete, handen en bovenarmen

  • ideale complementaire behandeling samen met microneedling.



Wat is Profhilo?

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Door het injecteren herstel je volumeverlies en kan je rimpels behandelen.

Profhilo is een injecteerbare hyaluronzuur behandeling met een andere werking, het zet je huid aan tot actie. Hoe precies, dat ga ik je uitleggen.

Profhilo bevordert de hydratatie, hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, van de huid en stimuleert de productie van verschillende types collageen en elastine. Dit verstevigt en herstelt je huid en je krijgt een stralend uiterlijk.

Profhilo bevat zuiver hyaluronzuur en kan worden gebruikt voor de behandeling van het gezicht, de hals, het decolleté en andere delen van het lichaam. Het is een anti-aging behandeling maar zonder toevoegingen.

Omdat het je huid aan zet tot actie zie je niet meteen de resultaten. Er zijn 2-3 behandelingen nodig met een maand tussen de behandelingen voor het resultaat, maar dan heb je ook wat! Het is de ideale manier om een volledig natuurlijk, fris, gezond en stralend uiterlijk te krijgen.


 

Wat zijn de voor- en nadelen van Profhilo?

Voordelen

Deze anti-aging behandelingen van Profhilo kan bij alle huidtypes

Het creëert een glow van je huid, door de continue hydratatie en versteviging van de huid.

De behandeling is snel - slechts 15 minuten - en heeft geen echte downtime.


Nadelen

Profilo resultaten hebben tijd nodig. Omdat uw eigen huid wordt geactiveerd en tot actie aangezet is effect is niet meteen zichtbaar.

Hoofddoel en -werking: een gezondere en stralendere huid.

Het is niet voor iedereen een geschikte behandeling. De ideale kandidaat is eind twintig tot begin 40. Op oudere leeftijd is vaak de huid slapper en zijn de rimpels dieper, bij deze patiënten moet volume worden toegevoegd met volume fillers.

Profhilo wordt alleen in het midden- en onder gezicht geïnjecteerd en heeft geen invloed op de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen, die vaak de meest opvallende tekenen van veroudering vertonen. Om deze te behandelen, kan de behandeling worden gecombineerd met een neurotoxine zoals B0tox.


Veel van mijn patiënten behandel ik samen met onze huidtherapeutes (laserbehandeling pigment of roodheid door bloedvaatjes of in combinatie met microneedling en peelings)

Het is eigenlijk de ideale complementaire behandeling voor het beste totaal plaatje.


 

Waar wordt Profhilo voor gebruikt?

In tegenstelling tot de meeste geïnjecteerde hyaluronzuurproducten, is Profhilo niet per se een huidvuller. In plaats van volume te creëren op de plaats waar het wordt geïnjecteerd, verspreidt het zich over de huid voor algehele verjonging. Het zal de vorm van uw gezicht niet veranderen of diepe rimpels wegnemen, maar Profhilo zal de huidverslapping, fijne lijntjes en de algehele huidkwaliteit verbeteren, waardoor de huid er gladder, stralender en jeugdiger uit zal zien.


 

Wat gebeurt er tijdens een Profhilo behandeling?

Net als andere injectables is Profhilo een relatief eenvoudige behandeling die slechts 15 minuten duurt.


Profilo wordt altijd geïnjecteerd in een standaard patroon van vijf injectiepunten, vaak bio-esthetische punten (BAP) genoemd, aan elke kant van het gezicht: voor de oren, in de nasolabiale plooien, in de kin, onder de ogen, en aan de bovenkant van de wangen. Na elke injectie kunt u gedurende 90 seconden een prikkend gevoel verwachten, omdat de substantie zich in de huid nestelt.


Er is geen hersteltijd, je kan meteen weer aan de slag.

Hou er rekening mee dat je wel enkele kleine bultjes op de injectieplaatsen kan hebben. Deze verdwijnen binnen 12 tot 24 uur.


 

Wat zijn de bijwerkingen van Profhilo?

Bultjes van 1-2 mm op de injectieplaatsen zijn normaal en verdwijnen binnen 24 uur. Net als bij andere injectiebehandelingen kunnen er na de behandeling lichte bloeduitstortingen optreden, deze zijn binnen enkele dagen verdwenen.


Hoe snel werkt Profhilo?

Hoewel Profilo de huid snel kan hydrateren, treedt het volledige effect pas op ongeveer vier tot zes weken na de eerste behandeling.


Hoe lang blijft Profhilo zitten?

Profhilo blijft 28 dagen in de huid zitten, dit is veel minder lang dan standaard hyaluron fillers, omdat het lichaam door het ontbreken van crosslinker BDDE het hyaluronzuur sneller kan metaboliseren / afbreken. De twee aanbevolen maandelijkse behandelingen zijn echter afgestemd op de snelheid van de celvernieuwing voor resultaten op de lange termijn. Zoals u nu weet is de werking van Profhilo het aanzetten van uw huid om collageen en elastine te produceren.


U zult tot zes maanden na uw behandeling profiteren van een toename van collageen en elastine.


Voor en na

Profhilo PCG
Profhilo na 6 maanden (3 behandelingen)

Profhilo Plastische Chirurgie Groningen
Profhilo na 4 wkn (1 behandeling)

 







Hoeveel kost Profhilo?

Kosten: €295 voor 1 behandeling en €800 voor 3 behandelingen


Dank voor het lezen,


Patrick


Comments


bottom of page