top of page

De don'ts bij een ooglidcorrectie

Eerder kon je in onze blog lezen wat je allemaal wel mag doen na een ooglidcorrectie. Maar wat zijn de dingen die je niet mag doen? Lees het in deze nieuwe blog!1. Gebruik geen make-up en/of dagcrème


Op de dag van de ingreep mag je geen make-up en/of dagcrème dragen. Tot 1-2 weken na de ingreep is het niet toegestaan om deze producten te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans op een ontsteking zo klein mogelijk blijft.


2. Het dragen van lenzen


Gebruik je dag of nacht lenzen? Dan raden wij het af om deze op de dag van de operatie te dragen. Ongeveer 1-2 weken na de operatie mag je deze weer dragen. In tussentijd is het uiteraard wel toegestaan om een bril te dragen.


3. Autorijden


Na de ingreep kan je NIET zelf naar huis rijden. Het advies is dan ook om niet zelf auto te gaan rijden totdat de hechtingen zijn verwijderd.


4. Activiteiten met veel inspanning


Het advies is om na de operatie alle inspanningen waar je een rood hoofd van krijgt te beperken. Bij activiteiten met veel inspanning, stroomt er meer bloed naar je hoofd. Dit kan zorgen voor een nabloeding, meer blauwe plekken en/ of meer zwelling.


5. Douchen


De eerste 24 uur mogen de wondjes niet nat worden. Daarna mag je gewoon douchen. Belangrijk is om niet te lang en te heet te douchen. De hechtpleisters die op de hechtingen zitten zijn waterbestendig en kan je laten zitten tot je terug komt voor het verwijderen van de hechtingen. Na het douchen dep je het gezicht voorzichtig droog, ga niet te hard wrijven.


6. Zonnebank en zonlicht


Wanneer je na de operatie de zon in gaat is het heel belangrijk om de wondjes/ littekens goed te beschermen. Teveel zonlicht is namelijk niet goed voor de littekens, deze kunnen namelijk verbranden. We adviseren om na de operatie een zonnebril te dragen als je naar buiten gaat. Ongeveer 2 weken na de operatie kan je zonnebrand crème gebruiken wanneer je in de zon gaat.


Comments


bottom of page