top of page

De do's bij een ooglidcorrectie

Je hebt net een ooglidcorrectie gehad, maar wat mag je dan allemaal doen na zo'n operatie? Lees het in deze blog!1. De oogleden koelen


Tijdens de eerste 3 dagen na de operatie is het verstandig om de oogleden te koelen. Dit kan het beste gedaan worden met een koelbril, maar een zakje met diepvries erwtjes werkt ook prima. Het advies is om ieder uur 10 minuten te koelen. In de dagen daarna is het voldoende om een aantal keer per dag te koelen. De rust die je tijdens het koelen neemt kan helpen tegen minder zwelling en blauwe plekken. Belangrijk is om nooit rechtstreeks op de huid te koelen. Zorg ervoor dat je er altijd iets tussen hebt, zoals een washandje of een hydrofiele doek.


2. Op de rug slapen


Na de operatie is het verstandig om zoveel mogelijk op de rug te slapen. Dit voorkomt namelijk dat de wondjes aan de zijkanten open kunnen gaan. Wanneer je op je zij slaapt komt er meer druk op de kant waar je op slaapt. Ben je nou een zij- of buikslaper, probeer dan te slapen met een vliegtuigkussen om je nek.


3. Paracetamol gebruiken


Uit voorzorg kan je 2 uur voor de operatie alvast paracetamol nemen. De eerste dagen na de operatie kan je deze ook gebruiken, indien nodig. Meestal hoeft dit niet en valt de pijn mee. Het advies is om geen medicijnen met aspirine te gebruiken. Deze zijn namelijk wat bloed verdunnend, hierdoor kan je meer kans hebben op blauwe plekken.


4. Naar buiten gaan


Na de operatie mag je best naar buiten gaan voor een wandeling, dit is goed voor het herstel. Belangrijk is om dit niet te fanatiek te doen.


5. De wondjes schoonmaken


Na de operatie is het goed om de wondjes schoon te houden. Je mag de wondjes voorzichtig schoonmaken met een nat wattenstaafje of vochtige washandjes. Let op: doe dit wel voorzichtig en ga niet hard wrijven.Comments


bottom of page