top of page

Heb je ooit gehoord van een Lip Lift?

Bijgewerkt op: 25 jun. 2022

Veel van mijn patiënten komen langs om hun lippen te verbeteren. Ik krijg vaak de vraag wat mijn advies is om dit doel te bereiken. De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over chirurgie opties, de zogenaamde liplift. In dit blog ga ik jullie meer vertellen over de lippen, lip-fillers, de liplift en lipflip. Wie is de perfecte kandidaat en hoe krijg je de meest natuurlijke look?


Wat is de liplift?

Het is een kleine operatie, waarbij de bovenlip een iets hogere positie krijgt. Ik haal hierbij een klein strookje huid weg tussen de neus en de bovenlip en ik “span de spier” wat aan.


Als je vandaag de dag om je heen kijkt is het vaak heel erg duidelijk wie wat aan de lippen heeft laten doen. De echte expert daarentegen creëert een volle, maar natuurlijke look van de lippen. Idealiter moeten de lippen de juiste verhouding krijgen en moet de anatomie niet wezenlijk veranderen. Het is daarom van belang dat je de juiste arts vindt, die verstand heeft van alle mogelijke opties, om je zo het beste advies te geven welke behandeling het beste resultaat geeft die het beste bij je gezicht past.


Veel van mijn patiënten die een lip vergroting overwegen zijn bang voor een te overdreven vulling van de lippen. Gelukkig kunnen nieuwere, meer geëvolueerde technieken dit vermijden.


Wat is de Ideale verhouding?

Definitie van de perfecte diktes lippen Patrick Khoe plastisch chirurg PCG

Het gangbare schoonheidsideaal geeft een bepaalde verhouding tussen de boven- en onderlip. Zoals alles in het leven is ook dit onderhevig aan verandering, echter vind ik, dat voor een natuurlijke look, de bovenlip niet groter moet zijn dan de onderlip.
Behandeling met oplosbare fillers, operatief met een lip lift of een behandeling met botuline toxine (de zogenaamde lip flip). Elke optie werkt weer iets anders en welke behandeling de juiste is hangt af van wat je wilt en wat het beste past bij je gelaatseigenschappen.LIP-FILLER

Mooie lippen na lip filler PCG

De meest bekende behandeling om lippen voller te maken. Echter ook voor een deel van mijn patiënten de oorzaak van het schrikbeeld van de zogenaamde “duck face”.

De juiste injectietechniek is de sleutel tot het optimale resultaat. Bij de meeste patiënten is er minder dan 1 ml nodig, indien een arts meer voorstelt is vaak het resultaat niet meer subtiel/natuurlijk. Ik laat mijn patiënten gedurende de behandeling stap voor stap meekijken, zodat ik zeker weet dat ze tevreden zijn na de behandeling.


Gebruik NOOIT niet oplosbare of semipermanente fillers. Veel van de horror verhalen die men kent worden hierdoor veroorzaakt. Zelfs bij een perfecte injectietechniek kan het tot problemen leiden (mn voelbare, blijvende bobbels, ook wel granulomen genoemd).


Na een filler behandeling is er een kans op een lokale zwelling, blauwe plek (bloeduitstorting), dit verdwijnt meestal na een paar dagen tot max 2 weken.

Het effect met de juiste filler kan tot wel twee jaar aanhouden.


LIP LIFT

Sommige mensen hebben in verhouding een te brede strook huid tussen de neusgaten en de bovenlip. Dit kan het aspect van een dunne bovenlip geven, voor hen is een liplift een optie. Een goed uitgevoerde lip lift moet totaal onopvallend zijn.


De afgelopen jaren is deze techniek steeds verfijnder geworden. De meeste gebruikte techniek is de bullhorn (subnasale) liplift, hierbij wordt een kleine strook huid en weefsel verwijderd, de spier wordt aangespannen en de bovenlip wordt in zijn nieuwe positie gebracht.


Fraai resultaat lip lift PCG

Het litteken is vrijwel niet te detecteren, omdat het verborgen zit in de rondingen van je neus. Deze procedure kan ook de centrale lip of de hoeken van de lip verhogen. De genezingsfase is enkele weken. Deze behandeling geeft een permanent resultaat.LIP FLIP

Misschien wel de meest low-key, maar ook kortdurende optie is iets wat een lipflip wordt genoemd. Met botuline toxine ontspan ik de spieren aan de buitenrand van de bovenlippen, daardoor wordt het lippenrood beter zichtbaar en dit geeft vollere lippen.


Subtiele maar fraai resultaat lip flip met botuline toxine PCG

Het effect houdt ongeveer 2 maanden aan en het is met name geschikt voor een patiënt die een hele subtiele verbetering wenst.
Nu weet je wat de mogelijkheden zijn om jouw ideale lippen te krijgen.


Patrick


bottom of page