top of page
Trendy Hat

PRP, haarverlies en bioidentieke hormonen

(Pre) Menopauze
Iedere vrouw kent het begrip en gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. 

Premenopauze is de periode vóór de menopauze, waarin het lichaam van een vrouw zich begint voor te bereiden op de overgang naar de menopauze. Dit is een natuurlijk proces dat plaatsvindt als de eierstokken beginnen af te nemen in hun productie van oestrogeen en progesteron, wat uiteindelijk leidt tot het einde van de menstruatie.

Tijdens de premenopauze kan een vrouw verschillende symptomen ervaren, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, vermoeidheid, slapeloosheid, verminderd libido en vaginale droogheid. Deze symptomen zijn van invloed op de kwaliteit van leven van een vrouw.

Het is belangrijk om te weten dat de premenopauze voor elke vrouw anders kan zijn. Sommige vrouwen hebben weinig tot geen symptomen, terwijl andere vrouwen mogelijk ernstige symptomen ervaren.

Haarverlies kan een van de vele symptomen zijn die vrouwen ervaren tijdens de premenopauze. Dit kan te wijten zijn aan een verandering in hormoonspiegels, waarbij de productie van oestrogeen en progesteron afneemt. Dit leidt tot een toename van het mannelijke hormoon testosteron, wat kan resulteren in haarverlies en dunner wordend haar bij vrouwen.

Maar waarom zou je als vrouw niet de keus willen hebben om zelf te bepalen of je deze klachten wilt behandelen, danwel " zacht te laten landen".

Lees verder over de voordelen, de mogelijke risico's en maak dan zelf de keus. We hopen dat deze informatie u helpt om een afweging te maken tussen de mogelijke bijwerkingen en complicaties versus de positieve effecten. 

Behandeling haarverlies met Bioidentieke hormonen 

Haarverlies is een groot probleem zijn voor veel vrouwen. Het kan leiden tot een verminderd zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Hormonale onbalans kan een van de oorzaken zijn van haarverlies bij vrouwen. Bioidentieke hormonen zijn een mogelijke behandelingsoptie voor vrouwen die last hebben van haarverlies als gevolg van hormonale onbalans. 

Wat zijn bioidentieke hormonen?

Bioidentieke hormonen zijn hormonen die in het laboratorium worden gemaakt en die identiek zijn aan de hormonen die het menselijk lichaam van nature produceert. Ze worden vaak gebruikt als alternatief voor traditionele hormoonvervangende therapieën, die synthetische hormonen gebruiken die niet identiek zijn aan de hormonen die het lichaam produceert.

Hoe werken bioidentieke hormonen voor haarverlies?

Hormonale onbalans kan een belangrijke oorzaak zijn van haarverlies bij vrouwen. Hormonen zoals oestrogeen en progesteron spelen een belangrijke rol bij de haargroei. Wanneer deze hormonen uit balans zijn, kan dit leiden tot dunner wordend haar en haarverlies. Bioidentieke hormonen kunnen helpen om de hormoonbalans te herstellen en haarverlies te verminderen.

Voordelen van bioidentieke hormonen voor haarverlies

  1. Bioidentieke hormonen zijn natuurlijk: Ze zijn identiek aan de hormonen die het menselijk lichaam produceert en worden als zodanig vaak beschouwd als een natuurlijke behandelingsoptie.

  2. Bioidentieke hormonen kunnen helpen bij het herstellen van de hormoonbalans: Hormonale onbalans is een veelvoorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen. Bioidentieke hormonen kunnen helpen om de hormoonbalans te herstellen en haarverlies te verminderen.

  3. Bioidentieke hormonen hebben minder bijwerkingen: In vergelijking met synthetische hormonen hebben bioidentieke hormonen minder bijwerkingen. Dit komt omdat ze identiek zijn aan de hormonen die het lichaam van nature produceert.

Risico's van bioidentieke hormonen

  1. Bioidentieke hormonen kunnen het risico op borstkanker verhogen: Hormoonvervangingstherapie, inclusief bioidentieke hormonen, kan het risico op borstkanker verhogen bij sommige vrouwen. 

  2. Bioidentieke hormonen kunnen het risico op bloedstolsels verhogen: Hormoonvervangingstherapie, inclusief bioidentieke hormonen, kan het risico op bloedstolsels verhogen, wat kan leiden tot een beroerte, hartaanval of longembolie.

  3. Bioidentieke hormonen kunnen het risico op baarmoederkanker verhogen: Bioidentieke horm

Menopauze en lange termijn 

Na de menopauze kunnen vrouwen een verhoogd risico lopen op bepaalde aandoeningen en complicaties op lange termijn. Hieronder staan enkele veelvoorkomende complicaties:

1.     Osteoporose (bontontkalking): Na de menopauze hebben vrouwen een verhoogd risico op osteoporose, een aandoening waarbij de botten broos en zwak worden. Dit verhoogt het risico op fracturen en breuken.

2.     Cardiovasculaire (hart- en vaat) aandoeningen: Na de menopauze hebben vrouwen een verhoogd risico op hartaandoeningen, zoals hartaanvallen en beroertes. Dit kan te wijten zijn aan een afname van oestrogeen, wat een beschermend effect heeft op het cardiovasculaire systeem.

3.     Urine-incontinentie: Sommige vrouwen kunnen na de menopauze problemen krijgen met urine-incontinentie, waarbij ze de controle over hun blaas verliezen.

4.     Vaginale droogheid en atrofie: Na de menopauze kunnen vrouwen problemen krijgen met vaginale droogheid en atrofie, wat kan leiden tot pijnlijke seksuele activiteit en een verhoogd risico op infecties.

5.     Gewichtstoename: Vrouwen kunnen na de menopauze gewichtstoename ervaren, voornamelijk rond de buikstreek.

Resultaten
 

Schermafbeelding 2023-04-28 om 23.03.04.png
Schermafbeelding 2023-04-28 om 23.03.17.png
714f225d6d914458ee7cf6938210d3c7.jpg
Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.
pfp.jpg
Prijs vanaf
€350
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u behandeld door de beste plastisch chirurgen* 
 

Ontmoet onze Expert

Patrick Khoe, plastisch chirurg, is onze expert op het gebied van cosmetische behandelingen. Hij heeft jarenlange expertise en is de specialist voor injectables (fillers en botuline toxine injecties) en ooglidcorrecties in Groningen en omgeving.

 

"Met de juiste filler maak ik u 10 jaar jonger"  

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

ERVARINGEN

Wat klanten zeggen

8 juli 2021

Goede ontvangst, rustige omgeving, muziekje . Ik werd betrokken in wat ze ging doen , helder zeer relaxed. Mijn dank is groot het is prachtig geworden . Zeer fijne proffesionele kliniek.. De ooglid correctie is gelukt ik ben blij . Gr . Anne Gall

15 mei 2021

Sinds een 2-tal jaar kreeg ik steeds vaker de opmerking dat ik er zo boos uit zag. Ik had een nogal forse, diepe rimpel tussen mijn wenkbrauwen. Behandeling met botuline toxine injecties gaven in het verleden een goede verbetering, echter het werkte steeds maar 6-8 weken. Op aanraden van een bekende ben ik bij dr. Khoe geweest. Ik ben nu 4 maanden verder en ik heb nog steeds een goed resultaat.

13 mei 2021

Na een verwijzing van mijn huisarts kon ik hier snel terecht. Ik vind de persoonlijke benadering erg prettig in deze kliniek. Erg fijn dat ik zonder wachttijd terecht kon en dat ik snel kon worden geopereerd. Je hebt toch altijd een bepaalde angst voor een operatie, maar door de zeer vriendelijke omgang van de mensen die hier werken werd de spanning snel minder. Resultaat tot nu toe is helemaal top.

Smooth Shiny Skin
PCG_logo_groen_wit_edited.png
bottom of page