top of page
Hair Treatment

PRP, haarverlies en medicatie

Platelet Rich Plasma (PRP)
PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Dit is een behandeling voor het verbeteren van de huid en het haar. De PRP behandeling voor de huid staat ook wel bekend als de Vampire facelift. Dit komt doordat er bij een PRP behandeling uw lichaamseigen bloed wordt gebruikt.

Schermafbeelding 2023-04-28 om 22.45.42.png

Aanvullende medicatie
Naargelang uw vorm van haarverlies zijn er verschillende mogelijke aanvullende medicijnen die we u kunnen geven.

  • Minoxidil

  • Cyproteron

  • Bioidentieke hormoontherapie

6.jpg

Minoxidil en haarverlies: Hoe kan dit middel helpen om haarverlies te verminderen?

Als u last heeft van haarverlies, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar manieren om het te verminderen of te stoppen. Minoxidil is een veelgebruikt middel voor de behandeling van haarverlies en kan helpen om de haargroei te bevorderen.

Wat is Minoxidil

Minoxidil is een medicijn dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van hoge bloeddruk. Later werd ontdekt dat het middel ook kan helpen bij haarverlies. Minoxidil is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder een lotion, schuim of spray, die rechtstreeks op de hoofdhuid wordt aangebracht of in tablet vorm.

Hoe werkt Minoxidil

Het precieze werkingsmechanisme van Minoxidil is niet volledig begrepen, maar het wordt verondersteld de bloedtoevoer naar de haarzakjes te verbeteren en de haargroei te bevorderen. Minoxidil kan ook helpen om de haarfollikels te vergroten, waardoor de haardikte kan toenemen.

Resultaten

Minoxidil kan helpen om de haargroei te bevorderen en haarverlies te verminderen bij zowel mannen als vrouwen. De resultaten zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst van het haarverlies en de duur van de behandeling. Het kan enkele maanden duren voordat de resultaten merkbaar zijn en de behandeling moet mogelijk levenslang worden voortgezet om de resultaten te behouden.

Bijwerkingen

Net als bij elk medicijn, kan Minoxidil bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn jeukende hoofdhuid, roodheid en schilfering. In zeldzame gevallen kan Minoxidil ook systemische bijwerkingen hebben, zoals duizeligheid, hartkloppingen en lage bloeddruk. Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen ervaart.

Cyproteron en haarverlies

Cyproteronacetaat is een geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt bij de behandeling van hirsutisme, acne en andere hormonale aandoeningen. Het kan ook worden gebruikt bij de behandeling van mannelijk patroon haarverlies bij vrouwen (androgenetische alopecia).

Cyproteronacetaat werkt door te voorkomen dat het mannelijke hormoon testosteron zijn werking uitoefent op de haarzakjes, waardoor het haarverlies kan verminderen of stoppen. Het kan ook de haargroei stimuleren.

Het is echter belangrijk om te weten dat cyproteronacetaat bijwerkingen kan hebben en niet voor iedereen geschikt is. Daarom is het belangrijk om het gebruik van dit geneesmiddel te bespreken met een arts voordat u het gaat gebruiken.

Bioidentieke hormonenBioidentieke hormonen kunnen een behandelingsoptie zijn voor vrouwen die haarverlies ervaren als gevolg van hormonale onbalans. Het is belangrijk op te merken dat bioidentieke hormonen niet geschikt zijn voor iedereen en dat het belangrijk is om de mogelijke risico's en voordelen te bespreken met een arts voordat u besluit om bioidentieke hormonen te gebruiken.

Lees meer

Resultaten
 

Schermafbeelding 2023-04-28 om 23.03.04.png
Schermafbeelding 2023-04-28 om 23.03.17.png

Specialist in behandeling met PRP 
PCG is gespecialiseerd in behandelingen met Platelet Rich Plasma. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden van PRP voor jouw? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

714f225d6d914458ee7cf6938210d3c7.jpg
Waarom  kiest U voor 
Onze plastisch chirurgen zijn allemaal experts in complexe aangezichtschirurgie en reconstructies. Als geen ander kennen ze de anatomie in het aangezicht. Ze weten precies waar bij u de zenuwen, bloedvaten en spieren lopen. Door deze expertise kennen ze ook de gevaren zones in het gelaat en kunnen ze in geval van complicaties deze ook oplossen.
pfp.jpg
Prijs vanaf
€350
Wij zijn ervan overtuigd dat u bij ons de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Bij ons wordt u behandeld door de beste plastisch chirurgen* 
 

Ontmoet onze Expert

Patrick Khoe, plastisch chirurg, is onze expert op het gebied van cosmetische behandelingen. Hij heeft jarenlange expertise en is de specialist voor injectables (fillers en botuline toxine injecties) en ooglidcorrecties in Groningen en omgeving.

 

"Met de juiste filler maak ik u 10 jaar jonger"  

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Kies voor het mooiste resultaat.

Kies voor een plastisch chirurg van PCG

Plastische Chirurgie Groningen

Schermafbeelding 2020-03-28 om 01.22.37.

ERVARINGEN

Wat klanten zeggen

8 juli 2021

Goede ontvangst, rustige omgeving, muziekje . Ik werd betrokken in wat ze ging doen , helder zeer relaxed. Mijn dank is groot het is prachtig geworden . Zeer fijne proffesionele kliniek.. De ooglid correctie is gelukt ik ben blij . Gr . Anne Gall

15 mei 2021

Sinds een 2-tal jaar kreeg ik steeds vaker de opmerking dat ik er zo boos uit zag. Ik had een nogal forse, diepe rimpel tussen mijn wenkbrauwen. Behandeling met botuline toxine injecties gaven in het verleden een goede verbetering, echter het werkte steeds maar 6-8 weken. Op aanraden van een bekende ben ik bij dr. Khoe geweest. Ik ben nu 4 maanden verder en ik heb nog steeds een goed resultaat.

13 mei 2021

Na een verwijzing van mijn huisarts kon ik hier snel terecht. Ik vind de persoonlijke benadering erg prettig in deze kliniek. Erg fijn dat ik zonder wachttijd terecht kon en dat ik snel kon worden geopereerd. Je hebt toch altijd een bepaalde angst voor een operatie, maar door de zeer vriendelijke omgang van de mensen die hier werken werd de spanning snel minder. Resultaat tot nu toe is helemaal top.

Smooth Shiny Skin
PCG_logo_groen_wit_edited.png
bottom of page